Çin'den Türkiye'de iddialı satın alma

Çinli ZTE şirketi Türkiye’nin önde gelen dijital dönüşüm şirketi Netaş’ın 48.04’ü alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin önde gelen dijital dönüşüm şirketi olan Netaş’ın 48.04’ü Çinli ZTE’ye satılıyor. ZTE, Netaş’ın, One Equity Partners’ın yönettiği bir portföy şirketi olan OEP Turkey Tech B.V’ye ait olan yüzde 48.04 hissesini satın almak üzere bir anlaşmaya vardı.

'10 MARKA ARASINDA OLACAĞIZ'

Toplam bedeli 101 milyon 280 bin 539 dolara (358.6 milyon TL) denk gelen ve Rekabet Kurumu’nun onayına tabi olan bu satış işlemi, Netaş’ın daha geniş ürün ve servis portföyü ile Türkiye’de ve uluslararasında büyümesini hızlandıracak. e-borsahaber'in haberine göre, yeni ortaklık yapısının, Netaş’ın küresel büyümesini destekleyeceğini belirten Netaş üst yöneticisi (CEO) C. Müjdat Altay, “Türkiye’nin bir numaralı sistem entegratörü olarak 160’tan fazla küresel operatör için yazılım çözümleri geliştiriyor ve 5 kez Türkiye’nin “Yazılım İhracatı Şampiyonu” olma başarısını elimizde tutuyoruz. Netaş, bu topraklarda doğan bir teknoloji şirketidir ve 2023 yılı itibarıyla Türkiye’den çıkmış ilk 10 marka arasında olabilme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

'KİLİT PAZARLARA YÖNELECEĞİZ'

Netaş’ın komşu ülkelere de hizmet veren bölgesel bir üs vazifesi göreceğinin altını çizen ZTE Yönetim Kurulu Başkan ve Üst Yöneiticisi (CEO) Dr. Zhao Xianming, “ZTE olarak, Netaş’ın güçlü proje teslim yetkinlikleri ile, gerek Türkiye’deki müşterilerimize gerekse yurtdışındaki diğer birçok kilit pazara yönelik hizmet yeteneklerimizi daha da geliştireceğiz” dedi.

Etiketler çin Netaş ZTE