84 hostes 'dil' yüzünden işinden oldu

THY, yabancı dil sınavında başarısız olan kabin memurlarını ücretsiz izne çıkardı. Hava-İş Sendikası, üyeleri için özel İngilizce hocası tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yabancı dil sınavında başarısız olan ve bu nedenle ikinci sınav hakkına kadar ücretsiz izine çıkarılan Türk Hava Yolları kabin memurları için Hava-İş Sendikası özel İngilizce hocası tuttu. THY'nin bugüne kadar yaptığı dil sınavlarında 84 kabin memuru başarısız oldu. İngilizceleri yetersiz olduğu gerekçesiyle sınava tabi tutulan ve başarısız oldukları için ücretsiz izne ayrılan Hava-İş Sendikası üyelerine ücretsiz verilen İngilizce dil eğitimine şu ana kadar 40 kabin memuru katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hava- İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, "Dil sınavında başarısız olan tüm üyelerimize bu desteği vermeye devam edeceğiz. Türkiye’de İngilizce eğitiminde uzman hocalardan birini üyelerimize eğitim vermesi için tuttuk. İsteyen tüm üyelerimiz bu eğitimlere ücretsiz olarak katılabilir" dedi.

BAŞARISIZ OLURLARSA ÇIKARILACAKLAR

Türk Hava Yolları'nın bugüne kadar yaptığı dil sınavlarında 84 kabin memuru başarısız oldu. Dil sınavından geçemeyen personele ikinci bir sınav hakkı veren THY, ücretsiz izne çıkardığı kabin memurlarını eğitimlerini yeniledikten sonra yeniden sınav yapacağını ve bu sınavda da başarısız olurlarsa işten çıkaracağını belirtti. (İSTANBUL/DHA)