ERDEMİR işçilerinden toplu iş sözleşmesi eylemi

Grev kararının alındığı ERDEMİR'de işçiler, mesai bitiminde eylem yaptı. Eylemde konuşan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, yapılan zam teklifinin "ciddiye alınır yanı" olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle grev kararı alan ERDEMİR işçileri, mesai bitiminde eylem yaptı. Grev kararının bugün fabrikadaki panolara asıldığını aktaran Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, işverenin beş oturumda zam önerisi dahi vermediğini söyledi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR), işveren ve Türk Metal Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Dün alınan grev kararının ardından, 08.30-16.30 vardiyasında çalışan işçiler, mesai bitiminde eylem yaptı.

Yaklaşık 3 bin işçinin katıldığı eylemde, "İşveren şaşırma sabrımızı taşırma" ve "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları atıldı. Eyleme işçilerin ailelerinin yanı sıra Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve MHP İlçe Başkanı Talat Şeker de destek verdi.

'TEKLİFİN CİDDİYE ALINIR YANI YOK'

Görüşme masasına makul bir sözleşme ile oturduklarını söyleyen Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, beş oturum boyunca zam önerisi yapılmadığını aktardı.

Daha sonra 68 kuruş zam teklif edildiğini belirten Ercan, "Onun için bu teklifin de ciddiye alınır bir yanı yoktur. Onun içindir ki, Türk Metal sendikası grev kararını aldı. Kararımızı bugün itibarıyla ilan panolarına astık. Gelin masada pazarlık edin. Sizi şampiyon yapan işçi burada. Cevheri demire, demiri çeliğe dönüştüren, çeliği nakış gibi işleyen o işçiler burada" dedi. (DHA)

Ne olmuştu?

Geçen 14 Kasım'da İstanbul'da yapılan 26'ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, Türk Metal Sendikası ilk 6 ay yüzde 12'lik artış, takip eden 6 aylık üç dönem ise enflasyon oranında zam ve refah payı istedi.

ERDEMİR adına görüşmeleri yürüten Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, ise Türk Metal Sendikası'nın zam talebini kabul etmedi. Görüşmelerin tıkanması üzerine uyuşmazlık zaptı tutuldu ve arabulucu atandı. Arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamayınca, Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu dün yaptığı açıklamada grev kararı aldıklarını duyurdu.

ERDEMİR işçileri greve gidiyorERDEMİR işçileri greve gidiyor