Doların ateşi yine yükseldi

Güne 3.3850 ile başlayan dolar, 3.37'e kadar düştükten sonra tekrar yükselişe geçti. Kur öğlen saatlerinde 3.40 TL seviyesini aştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güne düşüşle başlayan dolar/TL, uluslararası piyasalarda tansiyonun artması ve Merkez Bankası'nın yarınki kritik toplantı öncesi 3.40 TL seviyesini aştı. Kur, saat 12.47 itibari ile bankalararası piyasada 3.3915 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL'de ekonomi yönetiminin alacağı kararlar ve Merkez Bankası'nın yarın sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu toplantısı ana gündem olmaya devam ediyor.

3.37'DEN SONRA TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar/TL, güne başladığı 3.3850'li seviyelerden sonra ilerleyen saatlerde 3.37 seviyesinin altını test etmişti. Kur ilerleyen saatlerde yeniden hareketlenerek en yüksek 3.4002 seviyesini gördü. Dolar/TL, saat 12.47 itibari ile 3.3915 seviyesinden işlem gördü.

Bankacılar TCMB'nin Perşembe günü atacağı olası adımların piyasalarda önemli bir belirleyici olacağını kurda her iki yönlü sert dalgalanmaların gerçekleşebileceğini düşünüyorlar.

Yıldırım iptal etti, zirveyi Erdoğan topluyorYıldırım iptal etti, zirveyi Erdoğan topluyor

ERDOĞAN, EKK'Yİ TOPLUYOR

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında geçen hafta Cuma günü toplanan EKK'nın (Ekonomik Koordinasyon Kurulu)  dün yapılması planlanan toplantısı iptal edilmişti. İptal kararı piyasalarda satış baskısı yaratmış TL'nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma trendini kuvvetlendirmişti. Bu gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EKK'yi Beştepe'de toplayacağı açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)