Ekonomi yönetiminden dövize karşı ikinci zirve

Dolar geçen hafta 3.4'la tarihi rekora ulaşırken, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yarın bir kez daha toplanıyor. Merkez Bankası'nın 24 Kasım'da yapacağı toplantı da dövizin seyri açısından önemli...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dövizdeki hızlı tırmanış üzerine Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), 5 günde ikinci kez toplanma kararı aldı. Geçen cuma toplanan EKK, yarın bir kez daha toplanatacak.

EKK'nın cuma günkü toplantısında, dövizdeki hızlı tırmanışa karşı 'ekonominin direncini artıracak reformların' hızlandırılması ve Merkez Bankası'nın gereken tedbirleri alması kararlaştırılmıştı.

'HAREKETLİLİK KÜRESLE KAYNAKLI' TESPİTİ

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan ve gündemine dövizdeki son günlerde yaşanan hızlı tırmanışı da alan EKK toplantısı sonrasında şu açıklama yapılmıştı:

“Başbakanımız başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında küresel piyasaları ve ülkemizi etkileyen ekonomik gelişmeler kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir. Piyasalardaki hareketliliğin esas itibariyle küresel kaynaklı olduğu değerlendirilmekle birlikte ülkemize etkilerini sınırlamak amacıyla tüm tedbirler gözden geçirilmiştir.

'Döviz kuru, enflasyon kadar önemli''Döviz kuru, enflasyon kadar önemli'

Bu çerçevede; T.C. Merkez Bankası, ekonomik gelişmeleri yakından takip etmekte olup fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda gereken tedbirleri alacaktır. Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacaktır. Ayrıca, reel sektörün güçlü biçimde desteklenmesine yönelik adımlara devam edilecektir.”

DOLAR NASIL ETKİLENECEK?

ABD seçimlerinin sonucu ve iç politikadaki gelişmeler nedeniyle geçen hafta tarihi rekorunu kıran dolar, yeni haftaya 3.38 - 3.39 aralığında başladı.

Geçen hafta 3.40 ile tarihin en yüksek değerine ulaşan dolar kuru için Merkez Bankası'nın 24 Kasım'da yapacağı toplantı belirleyici olması bekleniyor. Merkez Bankası kararı öncesindeki gelişmelerin her iki yönde de dalgalanmalara yol açabileceği belirtiliyor.

(HABER MERKEZİ/DHA)