TÜSİAD: Türkiye yol ayrımında

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ünlütürk'e göre Türkiye yol ayrımında: “Kavga ve kaos mu yoksa hukuk ve demokrasi mi egemen olacak?”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Yardımcısı Sedat Şükrü Ünlütürk, İstanbul'da, bu yıl 25'incisi düzenlenen 25'inci Kalite Kongresi’nde konuştu.

Türkiye’nin çok ciddi yol ayrımında olduğunu savunan Ünlütürk, “Türkiye için yeni normal kavga ve kaos mu yoksa, hukukun üstünlüğü ve demokratik değerler mi olacak?” diye sordu.

Dünyanın büyük bir değişimden geçtiğini, bunun 2008 krizinde derinden hissedildiğini vurgulayan Ünlütürk, bu değişimin sancılarının da ‘büyüyememe’ krizini beraberinde getirdiğini söyledi.

'TÜRKİYE KRİZLERE HIZLI GİRER'

Ekonomide yeni normalin yavaş büyüme olduğunu anlatan Ünlütürk, şöyle devam etti: “Türkiye krizlere hızlı girer, hızla çıkıp hızlı büyürdü. Şimdi potansiyelimiz olan yüzde 5’in altında büyüyoruz. Dünyada korumacı politikalar işleniyor. Büyüme tüm dünyada daha aşağıda dengeye girecek gibi. Ticaret eskisi kadar hızlı olmayacak. Şimdi sorun bu düşük büyümeyi nasıl yöneteceğimiz.

Dünyada kaynak kullanımını en aza indirmeye çalışan yaklaşım öne çıkıyor. Sağlıktan finansa, enerjiden gıdaya tüm sektörlerin işleyiş biçimi değişiyor. Tüm şirketler er ya da geç üretim süreçlerinde dijitalleşmeyle yüz yüze gelecek. Dünyanın yeni para birimi hız. Bu çağda sermaye değil insan kaynağı daha kısıtlı. Kurumların dijital vizyonunda yüksek insan kaynağına yatırım öne çıkıyor.” (HABER MERKEZİ)