Ülker hisselerinde yüzde 11'lik düşüş

'FETÖ' soruşturması kapsamında TMSF'ye devredilen Kaynak Holding ile Ülker grubunun bağlantılı olduğu iması ve yakında operasyon yapılabileceği iddiası Ülker hisselerinde düşüşe neden oldu. Grubun hisseleri yeni haftaya yüzde 11'lik kayıpla başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülker Bisküvi ve Yıldız Holding bünyesindeki Gözde Girişim ve Bizim Toptan Gıda Şirketleri’nin hisse senetleri yeni haftaya büyük kayıplarla başladı. Yatırımcıların satım dalgası başlatması üzerine, şirket hisselerindeki düşüş yüzde 11'i geçti.

Grubun hisselerindeki bu büyük dalgalanmaya ise cuma günü Sabah gazetesinde Dilek Güngör imzasıyla yayınlanan yazının neden olduğu öne sürülüyor. 'FETÖ' soruşturması kapsamında TMSF'ye devredilen Kaynak Holding'le ilgili soruşturmaların hatırlatıldığı “Gizli ‘Kaynak’ kim?” başlıklı yazıda, şu iddialara yer verildi: "Bugün size el konulmadan önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kasası olarak bilinen Kaynak Holding'le ilgili çok önemli bir detay anlatacağım. Peki hâlâ açıklanmayan 'şoke edici' belgeler var mı? Duyduğum kadarıyla var. Hem de açıklandığında Türkiye'yi sarsacak cinsten...Meğer, Kaynak Holding'in bir şirketine Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri ortakmış. Hatta bu holding 17-25 Aralık sürecinden sonra da FETÖ'nün finansörü olan 'Kaynak'la ilişkilerini koparmamış... Öğrendiğime göre, Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş. Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar. Zira, anlattıklarıma ilişkin bütün belgeler soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyasına girmiş..."

dilek6

BORSA AÇILDI, HİSSE SATIŞLARI BAŞLADI

Cuma günü yayınlanan bu yazı üzerine piyasa yatırımcıları bugün borsanın açılmasıyla birlikte Ülker hisselerini elden çıkarmaya başladı. Bu satışlarla birlikte Ülker grubuna ve Yıldız Holding’e bağlı şirketlerin hisse senetlerinde aşağı yönlü hareketler görüldü.

Saat 13:00 itibariyle Ülker Bisküvi hisse senedi yüzde 11’i aşkın düşüşle 16 liradan işlem gördü. Gözde Girişim Sermayesi hisse senetleri ise yüzde 13’ü aşkın düşüş gerçekleştirdi. Bu düşüş sonrası hisse senedi 1.80 liraya kadar geriledi. Grubun bir diğer halka arz olmuş şirketi olan Bizim Toptan hisse senedi de yüzde 11’i aşkın düşüş ile 10.30 lira seviyelerine kadar geri çekildi.

ÜLKER'DEN İDDİALARA YALANLAMA

Ülker Grubu'ndan Reuters'e yapılan açıklamada, söz konusu iddialar ve Kaynak Holding bağlantısı yalanlandı. Ülker’i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding’den yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu ifade edildi. Ülker'i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, "Alnımız ak, işimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz" mesajını verdi.

Bu konuda daha önce de açıklama yapan Murat Ülker hiçbir illegal yapı ile ilişkileri olmadığını vurgulamıştı. 17 Ağustos'ta Twitter hesabından "Sabri Ülker (Allah rahmet etsin) 1999'da yıllar önce söylemiş" şeklinde tek bir cümle yazan Murat Ülker, iki de gazete kupürü paylaşmıştı.

Yıldız Holding'den Kaynak Holding iddiasına yalanlamaYıldız Holding'den Kaynak Holding iddiasına yalanlama

Kupürlerde Ülker'in kurucusu Sabri Ülker'in o yıllarda yaptığı açıklama yer alıyor. "Cemaatlerle işimiz yok" diyen Sabri Ülker'in siyasetle ve siyasi yelpazenin hiçbir kanadı ile uzak yakın ilişkisi olmadığına yönelik ifadesi görülüyordu.