Brexit'in üzerine Trump: Küresel ekonomiyi vuracak

AB'nin en büyük ekonomisi olan Almanya, ABD'de Donald Trump'ın başkanlığından endişeli. Ekonomi bakanlığının raporunda, Brexit ve Trump'ın küresel ekonomiyi belirsiz hale getirdiği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkanlık seçimlerini 'içe kapanma' vaat eden tartışmalı aday Donald Trump'ın kazanması sonrası Almanya'dan bu kez ekonomi konusunda bir uyarı geldi. Almanya Ekonomi Bakanlığı, küresel bir belirsizlik ihtimalinden dem vurdu.

Bakanlığın aylık raporunda, "Küresel ekonomiye, Brexit'in ve ABD seçimlerinin ardından belirsizlik damga vurmaya devam ediyor. Fakat kısa vadede olumsuz bir etki beklenmiyor" denildi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da, ekonomik açıdan korumacı ve içe kapalı bir vizyon sunan Trump'ın seçimleri kazanması 'şok' etkisi yaratmıştı. ABD, tüm ihracatta yüzde 10 oranıyla, Almanya'nın en önemli ihracat pazarını oluşturuyor. Almanya başta araç, makine ve kimyasal ürünler olmak üzere, ABD'ye 2015'te 114 milyar euroluk ihracat yapmıştı. Trump'ın seçim öncesi açıkladığı ekonomi vizyonunu yerine getirmesi halinde, Almanya'da ihracatla bağlantılı işlerde çalışan 1 milyon kişinin etkilenmesi bekleniyor. (Dış Haberler)