Yabancı yatırımcının Türkiye'den çıkışı sürüyor

Merkez Bankası verilerine göre, yabancı yatırımcıların mülkiyetindeki hisse portföyü düşüşü devam ediyor. Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku, 4 Kasım haftası itibarıyla 41.09 milyar dolardan 39.17 milyar dolara geriledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başkanlık tartışmaları, jeopolitik riskler gibi faktörlere dayalı olarak yabancı yatırımcıların satış ağırlıklı işlemleri geçen hafta da devam etti.

Merkez Bankası verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 4 Kasım ile biten haftada bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 107 milyon dolar azaldı. Aynı verilere göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü de aynı dönemde net 12.3 milyon dolar azaldı.

Böylece, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 4 Kasım haftası itibarıyla 33.38 milyar dolar oldu. Verilere göre, 28 Ekim haftasında DİBS stoku 33.81 milyar dolar, arındırılmış giriş tutarı 96.3 milyon dolar olmuştu.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 4 Kasım haftası itibarıyla 41.09 milyar dolardan 39.17 milyar dolara geriledi.