İZBAN grevine 'ek sefer' müdahalesi

İzmir raylı ulaşımının en önemli ayaklarından olan İZBAN grevi üçüncü gününe girerken Devlet Demiryolları grev sonlanana kadar ek banliyö seferleri koydu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir ulaşımının bel kemiği İZBAN’da grev devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından kurumun diğer ortağı TCDD'den de 'ek sefer' hamlesi geldi. 6 Haziran’dan bu yana süren görüşmelerden sonuç alınmaması üzerine 340 işçinin greve katılması ile birlikte Türkiye'nin en uzun şehir içi raylı hattı konumunda olan İZBAN kullanılamıyor. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün de grev nedeniyle Çiğli-Aliağa-Çiğli arasında ek banliyö tren seferleri koyma kararı aldığı öğrenildi.

İzmir'de 'tarihi' grevİzmir'de 'tarihi' grev

GREV SONLANANA KADAR SEFERLER KONULACAK

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından dağıtım yerlerine gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: "Genel Müdürlüğün ilgi emirle verilen yetki ile İZBAN A.Ş.'nin yazı talepleri gereğince grev nedeniyle gerçekleştirilemeyen seferlerin yerlerine grev sonlanıncaya kadar Çiğli-Aliağa-Çiğli arasında ek banliyö trenleri seferlere konulmuştur. Banliyö trenleri ile ana hat trenlerinin çalıştığı saatlerde banliyö trenlerine geçiş üstünlüğü olacak şekilde işletilecektir" denildi. (DUVAR)