THY beklenenin üzerinde kâr açıkladı

THY, bu yılın üçüncü çeyreğinde beklenenin üzerinde kâr elde edildiğini açıkladı. Şirket, bu dönemde 762 milyon lira kâr etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları (THY), bu yılın üçüncü çeyreğinde 762 milyon TL kâr elde ettiğini açıkladı. Şirketin 9 aylık toplam geliri ise 22 milyar 70 milyon TL'ye ulaştı.

THY'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamaya göre, şirketin bu yılın 9 aylık döneminde toplam gelirleri, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 22 milyar 70 milyon TL'ye ulaştı. Temmuz-Eylül döneminde ise 8 milyar 662 milyon TL toplam gelir elde edildi.

Temmuz ayında revize edilen bütçe ile karşılaştırıldığında, Temmuz-Eylül döneminde 762 milyon TL olan esas faaliyet karı beklenenin üzerinde gerçekleştiği ifade edildi.

Özellikle Avrupa ve Orta Doğu'da yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar, artan küresel ve bölgesel riskler havacılık talebini olumsuz etkileyerek birim gelirler üzerinde baskı yarattığı belirtilirken, THY bu yıl kapasitesini yüzde 14, transit yolcu sayısını yüzde 18, kargo gelirlerini de yüzde 11 arttırdı. (DHA)