HDP operasyonuyla dolar tarihi düzeyde

Türkiye'de döviz ve hisse senedi piyasaları, HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınması ve Diyarbakır'daki patlamanın etkisiyle haftanın son gününe yoğun satışlarla başladı. Dolar, 3.1372 liraya kadar çıkarak tarihi rekor düzeylere tırmandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Günün ilk işlemlerinde tırmanışa geçen dolar, 3.1372 liraya kadar çıkarak tarihi rekor düzeylere tırmandı. Borsa İstanbul Endeksi de ilk işlemlerde yüzde 1.25 düşüşle 75 bin 727 puan düzeylerine kadar geriledi.

MB: TL'DE GÖZLENEN DEĞER KAYBI YILLIK ENFLASYONDAKİ İYİLEŞMEYİ SINIRLADI

Merkez Bankası, son dönemde Türk Lirası'nda meydana gelen değer kaybının, yıllık enflasyondaki iyileşmeyi "sınırladığı"na dikkat çekti. Merkez Bankası, dün açıklanan enflasyon verilerine ilişkin "Aylık fiyat gelişmeleri raporu"nu yayınladı. Raporda, Ekim ayında gıda enflasyonundaki yükselmeye karşılık, temel mal ve hizmet enflasyonundaki düşüşe bağlı olarak çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonlarının azaldığına işaret edildi ve şöyle denildi:

"Çekirdek göstergelerin ana eğilimleri ise hizmet fiyatlarına bağlı olarak yavaşladı. Dayanıklı mal grubunda TL'deki değer kaybına bağlı olarak başta otomobil olmak üzere tüm alt gruplarda fiyatlar yükseldi. Temel mal grubu yıllık enflasyonu üzerindeki birikimli döviz kuru etkileri zayıflamaya devam etse de son dönemde Türk lirasında gözlenen değer kaybı yıllık enflasyondaki iyileşmeyi sınırladı." (İstanbul/DHA)