Türkiye Petrolleri'nde eylem!

Türkiye Petrolleri’nin küçülmesine tepki gösteren işçiler Adıyaman, Batman, Trakya ve Ankara'da yarım gün iş bıraktı. İşçiler, "Ülkenin en stratejik, en güzide kurumları haraç-mezat yerli ve yabancı gruplarına peşkeş çekiliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Petrol İş Sendikası'na üye işçiler Türkiye Petrolleri'ndeki (TPAO) özelleştirmelere karşı yarım gün iş bıraktı. Sendikanın Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tetik, eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

Petrol İş Sendikası'na üye yaklaşık bin 500 işçi, Türkiye Petrolleri'nin (TP) özelleştirilmesine olanak sağlayan yasalara tepkilerini göstermek için yarım gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme Ankara, Batman, Adıyaman ve Trakya'dan sendika üyesi işçiler katıldı.

İş bırakma eylemiyle ilgili olarak Gazete Duvar'a açıklama yapan Petrol İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tetik şunları söyledi: "Genel Müdürlük tarafından 'Bütünsel Dönüşüm' adıyla reel politikaya aykırı, hayali bir düzenleme hazırlanıyor. Bu düzenleme ile TP özelleştirmeye açık hale geldiği gibi yabancı şirketlerin de Türkiye'de çalışmasına olanak sağlıyor. TP'nin sismik araştırma ve sondaj gibi faaliyetleri de elinden alınıyor. Hükümet nezdinde yetkililerle görüşerek bu uygulamalara karşı olduğunuzu anlattık. Çözüm bulamayınca yarın günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. Bundan sonra da sendika olarak bundan sonra da hükümet yetkilileriyle görüşmeye devam edeceğiz. Aynı şekilde karar geri alınıncaya kadar eylemler de gerçekleştireceğiz."

"Yasanın çıkmasıyla birlikte yabancı şirketler Türkiye'de pıtrak gibi çoğaldı" diyen Tetik, TPİC'e (Turkhis Petroleum International Company) neden karşı olduklarını ise şöyle ifade etti: "TPİC, AK Parti döneminde kurulan ve Enerji Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş. TP'nde çalışan bin 500 arkadaşımızın buraya transferi söz konusu. Bu arkadaşlarımızın buradaki çalışma koşulları, sendikal faaliyetleri ne olacak? Bunu bilmiyoruz. Bu girişim, aynı zamanda, TP'ni bölerek küçültmek anlamına geliyor. Bunun önüne geçmek için mücadele ediyoruz."