'6 milyon kişi işsiz'

CHP'li Selin Sayek Böke, hükümeti eleştirdi. Böke, "Umudunu kaybetmiş olanlar da dahil edildiğinde gerçek işsiz sayısının 5 milyon 872 bin kişi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türkiye'de işsizliğin giderek yükseldiğini ve bu yükselişin kronikleşen bir işsizlik sorununa dönüştüğünü söyledi,"Altı milyon vatandaşımız işsiz" dedi. Böke, şunları söyledi:

“Üstelik TÜİK verilerinin satır araları, kritik bir gerçeği daha ortaya koydu. İstatistiki olarak işsiz kategorisinde sayılmayan, ancak iş bulursa çalışmaya hazır ancak bu ekonomik düzen sebebiyle umudunu kaybetmiş olanlar da dahil edildiğinde gerçek işsiz sayısının 5 milyon 872 bin kişiye, işsizlik oranının da yüzde 18.9’a ulaştığı ortaya çıkıyor. Yani gerçekte Türkiye’de halen yaklaşık 6 milyon vatandaşımız işsiz, çalışmak istiyor ama iş bulamadığı için çalışamıyor. 15- 24 yaş arası genç nüfusta işsizlik oranı 1,5 puanlık artış ile yüzde 19,8’e yükseldi. Bu, çalışma çağındaki her 5 gençten birinin işsiz kalmaya devam ettiği, üstelik her geçen ay, bu genç işsizlere daha fazla gencin katıldığını gösteriyor. Böyle bir tabloda gençlere ne bugüne ne de geleceğe dönük umut var”

Böke, CHP’nin defalarca, “Bir ülkede üretim yoksa, iş de yoktur” dediğine dikkat çekerek, KHK’lerle yönetilen hukukun olmadığı, istikrarsız ülkelerde yatırım da olmayacağını vurguladı “Bu belirsizlik ve istikrarsızlık ortamı sürdüğü sürece, işsizliğin de artmaya devam edeceği şimdiden bellidir. Bu nedenle işsizlik, hükümetin kötü ekonomi yönetiminin sonucudur" diye konuştu. (DHA)