Koza Holding: Talip ve eski sahip Twitter'da tartıştı

Metro Holding'in patronu, yönetim yetkileri TMSF'de olan Koza İpek şirketlerini almaya hazırlandıklarını duyurdu. Şirketlerin sahibi Akın İpek cevap verdi: 'Arkasında başka işler var'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Metro Holding’in patronu Galip Öztürk, Koza-İpek hisselerine ilişkin bilgilerin olduğu üç belgenin fotoğrafını paylaşarak şirketlerin alımı için çalışmaya başladıklarını söyledi.

TWITTER’DA TARTIŞTILAR

‘FETÖ’ye finans sağladığı’ gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Akın İpek ise, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Koza İpek Grubu’nun malları satılık değil” ifadesini kullandı:

İpek mesajında “Koza İpek grubuna talip var diye bir haber çıkmış. Ciddiye almayın dedim fakat medyada yer bulmuş. Değeri 10 milyon bile olmayan bir şirket, kasasında 600 milyon dolar nakdi, 20 milyar dolarlık SRK onaylı maden kaynağı olan bir grubu satın alamaz. Arkasında başka işler vardır…” diye yazdı.

Öztürk ise İpek’e “Vatanı satan hainler hala boş boş konuşuyorlar koza ipek gurubuna kimse talip olamaz zannediyordunuz değil mi? Akın İpek arkasında başka işler vardır diyor sahte mehdi yok bizim arkamızda milletin iradesi ve yüce ALLAH var…” diye yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

İki gün önce Metro Holding KAP’a yaptığı açıklamada ‘FETÖ’ soruşturmaları çerçevesinde el konulan Koza İpek hisselerine talip olduğunu açıklamıştı.

‘FETÖ”ye para aktarılmasını sağladıkları iddiası ile Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmış, 1 Eylül’de yayınlanan KHK ile Koza-İpek şirketleri Eylül ayı içinde TMSF’ye devredilmişti. Buna göre, TMSF şirketlerin varlıklarının satılmasına veya bu şirketlerin feshine karar verebilecek. (HABER MERKEZİ)