Rusya'da gündem Türk gıdası

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik gıda ambargosu kalktı. Bu durum Rusya cephesinde farklı görüşlerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ardından Türk gıda ürünlerine yönelik ambargonun kalkması üreticiye derin bir nefes aldırdı. Öte yandan Rusya cephesinde konuyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Rusya Bilimler Akademisi Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü Tarım Politikası Merkezi Başkanı Natalya Şagayda, Rus halkının alım gücü azaldığı için Türk ürünlerine talebin azalacağını savunuyor. Şagayda, meyve tüketim hacmi rublenin devalüasyonu yüzünden daha düşük olacağını belirterek ürünlere talep azaldığını ve insanların artık daha az alışveriş yaptığını hatırlatıyor.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ise Türkiye'den gıda ürünlerinin sevkiyatına getirilen yasağın kaldırılmasının enflasyonu olumlu etkileyeceğini söylüyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye'den belirli gıda ürünlerinin ithalat yasağının kaldırılması rekabetin gelişmesine neden olacak ve bu da enflasyonu olumlu etkileyecek" deniliyor.

(DHA)