Galip Öztürk Koza-İpek'e talip

Metro Holding, kayyım atanan Koza İpek Holding'in bütün hisselerini satın almak için görüşmelere başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Metro Holding, konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama gönderdi. Açıklamaya göre Metro Holding, Koza İpek Holding'in hisselerinin alınması için görüşmelere başladı. Metro Holding adına görüşmeleri, TARA Danışmanlık ve Finansal Projeler şirketi yürütecek.

Metro Holding'den yapılan açıklama şu şekilde: "Yönetim Kurulu 12.10.2016 Saat:17:30 da almış olduğu karar ile TMSF'nin el koyduğu Koza İpek Holding A.Ş.'nin bütün hisselerinin alınması hususunda görüşmelere başlanmak üzere TARA Danışmanlık ve Finansal Projeler Ltd. Şti.'yi Metro Holding A.Ş. adına yetkili kılmıştır. Kamuoyuna duyururuz."

'AKIN İPEK'TEN İCAZET ALMAK ZORUNDASIN'

Koza İpek Holding, KHK ile 1 Eylül'de TMSF'te devredildi. Metro Holding'in sahibi Galip Öztürk daha önce Fethullah Gülen cemaati tarafından mağdur edildiğini öne sürmüştü. Öztürk, Koza İpek Holding'in sahibi Akın İpek'ten izin almadan maden sektörüne girdiği için, tehdit edildiğini iddia etmişti.

Öztürk, Koza Holding'e ait madenin yanında maden işlettiğini, fakat kendisinin ruhsatı iptal edilmesine karşın Koza Holding'in çalışmaya devam ettiğini belirtti.

7 Eylül 2015'te Sabah gazetesine konuşan Galip Öztürk, "Akın İpek'in sahibi olduğu Koza Holding'e ait altın madenine sınır komşusu olan madeni alırken, bu iş için Koza Holding'in icazetini almak zorunda olduğum, ona bildirmeden bu sektöre giremeyeceğim, aksi halde bu işi yapmama müsaade etmeyecekleri söylenmişti. Bu söylemlere itibar etmeyerek yola çıkmıştım. Ancak o yıllarda ne ben, ne de Türkiye, ülkemizin üzerinde karanlık oyunlar oynayan 'Paralel yapı' terör örgütünün gücünden haberdar değildik" şeklinde konuşmuştu.