Cirque du Soleil'in 23 TIR'ına el konuldu

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Expo Antalya'daki gösterisini iptal eden Cirque Du Soleil'in İstanbul'daki etkinlikte kullandığı ekipmanlarıne mahkeme kararıyla el konuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Expo Antalya'daki gösterisini  yapması için geçtiğimiz mart ayında anlaşmaya varılan gösteri sanatları alanında dünyanın en ünlü topluluklarından Cirque Du Soleil ile ilgili Türkiye'de önemli bir gelişme yaşandı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Cirque Du Soleil ile Expo Antalya'da gösteri yapması için geçtiğimiz mart ayında anlaşmaya varıldı; gerekli ödeme de yapıldı. Ancak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cirque Du Soleil Antalya organizasyonunu 'güvenlik' gerekçesi ile iptal etti. Cirque Du Soleil, Antalya organizasyonunu iptal etmesine karşın 1-9 Ekim arası İstanbul'da gösteri yaptı. Bu etkinlik öncesi harekete geçildi. Cirque Du Soleil'in kullandığı tüm malzeme ve kamyonlara mahkeme tedbir koydu. 14 kamyon, içlerindeki yük ile İpsala Gümrüğü'nde bekliyor.

40 GÖSTERİLİK ANLAŞMA

ESO Organizasyon Ses Işık Gör. Sah. Sis. A.Ş, Expo Antalya kapsamında 40 gösteri için Cirque Du Soleil'in bağlı olduğu şirket ile anlaşmaya vardı. Taraflar geçtiğimiz 10 Mart günü anlaşmaya vardı. Türk şirket, 2 milyon 250 bin Euro'yu da peşin ödedi. Gösteriler 16 Ağustos 17 Eylül arası yapılacaktı. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminden 6 gün sonra Cirque Du Soleil'in bağlı olduğu Kanadalı şirket Antalya organizasyonlarını iptal ettiklerini bildirdi. Gerekçe olarak ise, güvenlikli bir ortamın olmadığı öne sürüldü.27 Temmuz'a gelindiğinde ise Kanadalı şirket sözleşmeyi fesh ettiğini bildirdi. Fesih bildirimi ile birlikte, peşin alınan paranın da iade edilmeyeceği bildirildi.

cirque-du-soleil

KARAR 6 EKİM'DE ÇIKTI

Taraflar arasındaki kriz çözülemeyince ESO Organizasyon, Cirque Du Soleil'i takibe aldı. Yapılan araştırmalara göre Cirque Du Soleil ekiplerinin 1-9 Ekim arası İstanbul'da gösteri düzenleyeceği öğrenildi. Mahkeme 6 Ekim'de kararını verdi. Mahkeme, talep edilen tedbir kararını verdi. Malzemeler ve kamyonlara tedbiren el konulması kararı verildi.

Edinilen bilgilere göre, tedbir kararı dün uygulanmaya başladı. İpsala Gümrük Kapısında çıkış yapmak üzere olan araçların geçişine izin verilmedi. 14 araç halen gümrükte bekliyor.

Etiketler Cirque du Soleil