Bakan Zeybekçi: Rus yoğunluklu yaşıyoruz balalayka falan çalabiliriz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile ticareti canlandırmaya yönelik çalışmaları ilginç sözlerle açıkladı: "Dört günden beri Rus yoğunluklu yaşıyoruz. Yakında 'Balalayka' falan çalmaya başlayabiliriz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Rusya ve Türkiye İş Konseyleri 18. Ortak toplantısı Conrad Otel'de yapıldı. Türkiye ile Rusya arasında meyve ticaretinin yeniden başladığını hatırlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rus tarafından üzüm konusunda bir kez daha ricacı oldu. Toplantıda konuşan Zeybekci, "Dört günden beri Rus yoğunluklu yaşıyoruz. Yakında 'Balalayka' falan çalmaya başlayabiliriz. Yaş sebze meyveyle ilgili haberin bir kısmını alabildik. Sebze kısmı yok. Meyve kısmı var. Sonra, meyve kısmındaki listeye baktığınız zaman, bizi Ege bölgesine sokmayacak bir şey var orada. Yaş üzüm yok. İnşallah değerli dostum Novak'ın bunu çözebileceğine inanıyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE İLE RUSYA RAKİP DEĞİL

Türkiye ile Rusya arasında talihsiz bir dönemin yaşandığını söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Her iki ülkede kazanan yok. Her iki ülke de kaybetti" dedi. Bazı ülkelerin birbirlerini tamamlayıcı özelliklere sahip olduklarını söyleyen Zeybekci , "Bir çok ülke vardır ki birbiriyle rakiptir. Türkiye'nin etrafından rekabet ettiğimiz ülkeler de var. Birbirini tamamlayıcı özelliklere sahip ülkeler de var. Bunların en başında gelen ülke Rusya'dır. Ekonomik anlamda Rusya ile Türkiye asla rakip ülke değil. Türkiye ve Rusya birbirlerini tamamlayan ülkeler" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/DHA)