Park Bravo'ya haciz yağmuru

Tekstil sektörünün köklü firmalarından Park Bravo için mahkeme konkordato kararını kaldırınca alacaklılar harekete geçti. Firmanın mağazaları birer birer kapatıldı, hacizler başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekstil sektöründe 45 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Park Bravo için mahkeme verdiği konkordato kararını kaldırınca hacizler başladı. Mağazalar birer birer kapatılırken, bazı alacaklılar hem şirket merkezinde hem mağazalarda haciz işlemi yaptı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, son 12 yıldır uygulanmayan konkordato uygulaması yeniden gündeme alınmıştı. İflas erteleme başvuruların yasaklanması ile birlikte firmalar son dönemlerde konkordatoya yöneldi.

Park Bravo da anılan uygulamaya başvurmuştu. Şirket adına 15 Ağustos’ta yapılan başvurudan olumlu sonuç alınmıştı. Başvurudan 10 gün kadar sonra verilen kararla şirket alacaklılara karşı korumaya alındı.

Ancak, çok sayıda alacaklı mahkemeye itiraz ederek verilen kararın yanlış olduğunu belirtti. Alacaklı avukatlarının Bakırköy 1. İcra Hukuk Mahkemesi’ne yapılan itirazı, dosyaya bakan ikinci hakim değerlendirdi.

2 EKİM'DE KARAR KALDIRILDI

Hakim, yapılan itirazları kabul ederek daha önce verilen kararı kaldırdı. 2 Ekim günü verilen kararla birlikte şirket hacizlere karşı korumasız hale geldi. Bu gelişmeyle birlikte alacaklılar da harekete geçti. Park Bravo mağazaları birer birer kapatılırken, bazı alacaklılar, mağazalarda haciz yaptı. Konkordato kapsamında ödenmesi gereken borcunun 40 milyon seviyesinde olduğu bilgisi kayıtlara girdi.