İşçi eylemine OHAL engeli

İşten atılan MSC Medlog işçilerinin basın açıklamasına OHAL gerekçesiyle izin verilmedi. Polis, CHP milletvekili Sarıbal'ı, gözaltına almak istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da sendikalı oldukları için işten atılan MSC Medlog işçilerinin, basın açıklamasına OHAL gerekçesiyle izin verilmedi. Eyleme destek veren CHP milletvekili Orhan Sarıbal, polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı. İşçilerin, MSC Medlog önündeki eylemi de aynı gerekçeyle yasaklandı.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’na üye olan MSC Medlog Lojistik işçileri işten atıldı. Bursa'da işten çıkartılan 30 işçi Gemlik'te basın açıklaması yapmak istedi. DİSK ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın da destek verdiği eyleme polis OHAL gerekçesiyle izin vermedi.

Basın açıklamasının yasal olmadığını öne süren İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, pankartların indirilmesini ve işçilerin dağılmasını istedi. Eylemlerinde ısrar eden işçilerle polis arasında tartışma çıktı. Yaşanan arbedede gözaltına alınan 2 işçi serbest bırakıldı.

İşçi eylemine OHAL yasağıİşçi eylemine OHAL yasağı

MİLLETVEKİLİNİ GÖZALTINA ALMAYA ÇALIŞTILAR

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, gözaltına alınan 2 işçinin serbest bırakıldığını belirtti. Sarıbal, "Olaylar anında beni de boynumdan ve kolumdan tutarak gözaltına almak istediler. Tepki karşısında bıraktılar. Suç poliste değil, onlara bu emri veren Bursa Valisi olacak kişidedir. Yasal hak arama mücadeleleri sürecek, ben de sonuna kadar işcilerin yanlarında olacağım. OHAL'in arkasına sığınan Bursa Valisi yasaları çiğneyerek haddini aşmıştır" dedi.

bursa-saribal CHP Milletvekil Oktay Sarıbal'ı, polisler boynundan ve kolundan tutarak gözaltına almaya çalıştı.