İşçi eylemine OHAL yasağı

Bursa'da sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin eylemi, Valilik tarafından yasaklandı. Karar dayanak olarak OHAL Kanunu gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa Valiliği, işten atılan MSC/Medlog Lojistik işçilerinin eylemin OHAL gerekçesiyle yasakladı. DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası'na üye olan 130 işçi işten atıldı.

Nakliyat İş Sendikası'na üye oldukları için, MSC/Medlog Lojistik İstanbul, Kocaeli, İzmir, Mersin ve Bursa'daki işyerlerinden toplam 130 işçi işten atıldı. 20 gündür direnişte olan işçilerin Bursa'da yaptıkları eylem Bursa Valiliği'nin kararı ile yasaklandı. Valilik yasak kararına gerekçe olarak, 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nu dayanak gösterdi.

Yasak kararı ile ilgili açıklama yapan Nakliyat İş, kararın kabul edilemez olduğunu belirtti. İşçilerin Anayasal hakları kullandığı ifade edilen açıklamada, yasa dışı davrananın MSC/Medlog Lojistik işvereni olduğu kaydedildi.

Valiliği kararından vazgeçmeye çağıran Nakliyat İş açıklamasında, "Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduğu için, kanunsuz lokavt uygulanarak işten çıkartılan Sendikamız üyesi işçileri yasal haklarına sahip çıkma ve işe geri dönmeyi amaçlayan eylemin, darbe teşebbüsü ile, terörle mücadele ile ne ilgisi var?" denildi. (HABER MERKEZİ)