Bayramcılar feribotla gitti

Osmangazi Köprüsü bu bayram tatilinde ücretli. Bu karar, tatilcilerin feribotla İzmit Körfezi'nden geçmeyi tercih etmesine yol açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Osmangazi Köprüsü'nün bu bayram tatilinde ücretli olması üzerine tatilciler feribotla İzmit Körfezi'nden geçmeyi tercih etti. 1 Temmuz'da açılmasının ardından Ramazan Bayramı tatilinde geçişlerin ücretsiz olduğu Osmangazi Köprüsü'nde trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bu bayram tatilinde ise köprünün ücretli olması nedeniyle yoğunluk olmaması dikkat çekti.

Osmangazi Köprüsü'nden otomobiller için geçişin 88.75 TL olması nedeniyle İzmit Körfezi'nin etrafını dolaşarak geçmek istemeyenler Gebze Eskihisar'da bulunan feribot iskelesine yöneldi. Feribotu kullanan otomobiller gidiş geliş ücreti olarak 100 TL, sadece gidiş için ise 60 TL ödedi. Eskihisar ile Yalova arasında 17 feribot çalışırken, feribotlar araçların dolmasıyla birlikte hareket etti.

ÜCRETSİZ GEÇİŞ VARSA İLGİ ÇOĞALIYOR

Osmangazi Köprüsü, açılışı sonrası, geçişlerin ücretsiz olması sebebiyle ilgi görmüştü. Ancak geçişlerin ücrete tabi olmasından sonra sürücüler köprüden geçmek yerine daha çok feribotu kullanmayı tercih etti.