IMF: Büyüme görünümü düşürülecek

IMF Başkanı Lagarde, IMF'nin 'muhtemelen küresel görünümü tekrar düşüreceğini' söyledi. IMF, ekonomik görünüm tahminlerini ekim başında revize edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Para Fonu (IMF) İdari Direktörü Christine Lagarde, ekonomik koşulların zayıf talepten olumsuz etkilenmesi, yavaşlayan dış ticaret, yatırım ve artan eşitsizlik ile birlikte, IMF'nin muhtemelen 2016 yılı küresel büyüme tahminini tekrar düşüreceğini söyledi.

Lagarde, Reuters'a yaptığı açıklamada, G20 liderlerinin talebi desteklemek, dış ticret ve küreselleşme için durumu güçlendirmek ve eşitsizlikle mücadele için çok daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti.

IMF, Dünya Ekonomik Görünümü tahminlerini, yıllık toplantıları öncesi, ekim ayı başında revize edecek. Fon, eğer bu kez de küresel büyüme tahminini düşürürse, yaklaşık 18 ayda altıncı kez art arda görünümü indirmiş olacak.

IMF Temmuz ayında, 23 Haziran'da gerçekleştirilen Brexit referandumunu işaret ederek, küresel büyüme tahminlerini 2016 yılı için yüzde 3.1 ve 2017 için yüzde 3.4'e çekti.