Metro Grosmarket'te grev kararı asıldı

Sosyal İş Sendikası ile Metro Grosmarket yönetimi arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine 37 markette grev kararı asıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK'e bağlı Sosyal İş ile Metro Grosmarket arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. İşverenin önerisinin işçi haklarının geriye götürdüğünü belirten Sosyal İş, bu şartlarının kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Sosyal-İş Sendikası bugün ülke genelinde bütün Metro Gross Marketi şubeleri ve depolarında grev kararı asıldı. Sendika ile işveren arasındaki görüşmelerde 41 maddede anlaşma sağlandı. Fakat parasal hakları düzenleyen maddelerde anlaşmaya varılamadı.

İşvereninin “yılda 4 ikramiye” hakkını, 2015 yılı ücretine giydirmeyi teklif etmesi sendika tarafından kabul görmedi. Arabulucu sürecinde de anlaşma çıkmayınca alınan grev kararı Adana, Antalya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Muğla, Malatya, Mersin ve Samsun'da bulunan işyerlerindeki panolara asıldı.

Grev tarihi ise daha açıklanacak bir tarihte uygulanacak.

TEKLİF KABUL EDİLEMEZ

Konuyla ilgili sendikanın yaptığı açıklamada, "Toplu iş sözleşmesinin temel amacı işçilerin hak ve ücretlerini korumak ve iyileştirmektir. Ancak Metro işvereninin ısrar ettiği teklif, iyileştirmeden ziyade mevcut hakların ciddi biçimde gerilemesine yol açacak niteliktedir. Dolayısıyla bu teklif uzlaşma zemininin daralmasına yol açmıştır. Üyelerimizin 11 yıllık kazanılmış hakkının geriye götürülmesi ise kabul edilebilir değildir" denildi.

İşvereni işçi haklarına saygı göstermeye çağıran Sosyal İş, sendika ve meslek örgütlerini Metro işçileri ile dayanışma içinde olmaya davet etti.