Şirketlere el koyma kararnamesi

Hükümet, cemaatle ilişkili oldukları iddia edilen şirketlere el koymak için khk hazırlıyor. Bu şirketler önce devlete geçecek sonra satılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında cemaatle ilişkili oldukları öne sürülen şirketlere yönelik en geniş kapsamlı operasyon için hükümet harekete geçti. Yeni hazırlanacak bir kanun hükmünde kararname (KHK) ile çok sayıda şirkete el konulacak.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, söz konusu şirketler KHK’da liste halinde yayımlanacak. Liste çalışmalarının bir süredir devam ettiği ve bu kapsamda savcılıklardan görüş istendiği öğrenildi. Savcılıklardan gelecek görüşlere göre listelere son şeklinin verileceği kaydedildi.

Bu şirketler arasında Koza İpek ve Kaynak Holding gibi büyük şirketlerin de bulunduğu öğrenildi. KHK’nın kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor.

PATRONLARIN HİSSELERİNE EL KONULACAK

KHK ile halka açık şirketlerin hisselerinin tamamına el konulmasının doğuracağı sorunların önüne geçmek için adımlar da atılacak. Küçük hissedarların zarar görmemesi gerekçesiyle yalnızca patronların hisselerine el konulacak.

ÖNCE DEVLETE GEÇECEK SONRA SATILACAK

Şirket yönetimleri devlete geçecek ve kayyım dönemi son bulacak. Bu şirketler devletin ilgili kuruluşlarınca yönetilecek, uygun görülenler özelleştirme yoluyla satılabilecek.

Geçen hafta TUSKON üyesi şirketlere karşı başlatılan soruşturmada 187 işadamı hakkında gözaltı ve mal varlıklarına tedbir kararı verilmişti.