Gemlik Gübre'de işçiler greve çıktı

Bursa'da bulunan Gemlik Gübre Fabrikası'nda, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşçiler, bu sabah greve çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gemlik Gübre Fabrikası'nda örgütlü olan Petrol-İş Sendikası ile işveren arasında yapılan üçüncü toplu iş sözleşmesi görüşmesinde de anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine 335 işçi bu sabah greve başladı.

Gemlik Gübre Fabrikası'nda toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 1 Mayıs 2016'da başladı. İşveren ve Petrol-İş arasında yapılan 3'üncü görüşmede de anlaşma sağlanamadı ve uyuşmazlık zaptı imzalandı.

Petrol-İş üyesi 335 işçi, bu sabah greve başladı. Fabrika önünde toplanan işçilere Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Petrol İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan da katıldı.

Petrol-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan, işverenin yüzde 25'lik ücret artışı ve geçmişe dönük iyileştirme tekliflerini kabul etmediğini söyledi. Uzlaşmadan yana olduklarını belirten Yalışan, "İşveren çağırsın oturalım çalışanların isteklerin doğrultusunda anlaşma yaparak grevi bitirelim" dedi.

"KİMSE YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ"

Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar da işçilerin haklarını istediklerini ifade ederek, "Hak etmediğimiz hiçbir şeyi talep etmedik. Zam oranlarının bugünün yaşam şartlarına uygun seviyeye gelmesini istedik. Pek çok fedakârlık da yaptık ama işveren ısrarla önerilerimize yanaşmadı. Günün zor şartlarında, işverenden biraz anlayış bekledik, yanaşmadılar. 60 günlük eylem sürecimizin sonunda greve çıkacağımızı söylemiştik. 22 Ağustos sabahını da son tarih vermiştik. Bu sabah 08.00 vardiyası ile greve başlamış durumdayız. Bizleri kimse yolumuzdan döndüremez. Tek amacımız, işçilerimizin haklarını almalarıdır" dedi.

Grevin başlamasıyla fabrikadaki üretimin durduğu içeride sadece güvenlik amacıyla 18 çalışanın kaldığı belirtildi. (DHA)