TİM Başkanvekili Çıkrıkçıoğlu gözaltına alındı

İstanbul'da bu sabah başlayan eş zamanlı operasyonlarda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Gülen cemaatine yönelik başlatılan operasyon kapsamında yeni yeni gözaltılar var.

'FETÖ/PDY'nin mali yapılanmasına yönelik' olduğu belirtilen ve mali polisin yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde bu sabah çok sayıda ev ve işyerine baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden biri iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu.

ÇELİK İHRACATÇILAR BİRLİĞİ BAŞKANI

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili olan Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerindeki 10'dan fazla adrese eş zamanlı yaptığı operasyonda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇOK SAYIDA İŞADAMI GÖZALTINDA

İstanbul'da son 3 gündür düzenlenen operasyonlarda, Akfa Holding'in sahibi Fatih Aktaş, A101'in sahibi Turgut Aydın, İhlas CEO'su Cahit Paksoy, Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Nejat Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)