A101'de FETÖ operasyonu

İstanbul polisi bu sabah Akfa Holding ve A101'e baskın yaptı. A101'in Ümraniye'deki merkezinde bazı belgelere el kondu. A101'in patronlarından Turgut Aydın, Trabzon'da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bünyesinde A101 marketler zincirini de bulunduran Yeni Mağazacılık A.Ş. sahipleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı. A101, Türkiye genelindeki bin 600'e yakın mağazası ile perakende sektörünün en büyüklerinden biri konumunda. Şirketin 104 milyon liralık kayıtlı sermayesi bulunuyor. Aydın ailesine ait olan, tekstil, sağlık, perakende sektörlerinde faaliyet gösteren çok sayıda şirket bulunuyor. A101'in Türkiye genelinde 33 bölge müdürlüğü bulunuyor.

A101'in sahibi konumundaki Yeni Mağazacılık'ın yönetiminde Turgut, Ahmet Yaşar ve Ayhan Aydın yer alıyor.

TURGUT AYDIN GÖZALTINDA

Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, polislerce Maçka İlçesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Turgut Aydın’ın, işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği belirtildi.

113 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) raporları sonucu AKFA

Holding’in FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları tespit edilmesi üzerine holding ve holdinge bağlı 51 şirket yöneticileri ile A101 market zinciri (Yeni Mağazacılık A.Ş.)’nin sahip, ortak ve çalışanlarının arasında bulunduğu 113 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

'AKFA HOLDİNG İLE İLİŞKİSİ VAR' 

Polisin iddiasına göre bugün operasyon yapılan Akfa Holding ile A101'in sahibi Yeni Mağazacılık A.Ş arasında 'irtibat' bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler FETÖ A101 yakalama