Dolar ve altında hareketli gün

Rusya ile anlaşma sonrası dolar ve altın ne kadar oldu? sorusu yanıt buldu. Dolar bugün 2.94 liraya geriledi. Gram altın ise doların değer kaybetmesiyle 0,25'lik artış sağladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's'in Türkiye'nin kredi notunda değişiklik yapmamasının ardından, Rusya ile ekonomik ilişkilerin düzeltilmesine dönük adımların etkisiyle dolarda düşüş sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Rusya'da yapılan toplantıların ardından, "Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomi dahil tüm ilişkilerin eski düzeyine döndürülmesi"nin hedeflendiğinin açıklanması, doları 2.948 liraya kadar geriletti.

Buna karşılık, uluslararası piyasalarda güçlenerek 1.11 doların üzerine yükselen euro, 3.29 ile 3.30 lira arasında işlem görüyor.

Darbe girişiminden üç gün sonra, Türkiye'nin kredi notunu düşürmek üzere incelemeye aldığını açıklayan Moody's'in geçen cuma gecesi Türkiye'yi 'şimdilik pas geçtiğini' ve 'negatif görünüm ve Baa3 ile yatırım yapılabilir düzeyin sınırında' bulunan notunu değiştirmediğini açıklaması, darbe girişiminden sonra 3.08 liraya kadar tırmanan doları 3.0 liranın altına çekmişti.

ALTINDA DİRENÇ

Palladyum, güçlü Çin otomobil satışlarının araçların kirliliği önleyen parçalarında kullanılan metalin arzının yetersizliğine ilişkin endişeleri artırması ile birlikte bir yılın en yüksek seviyesine yükseldi ve değerli metallerdeki yükselişlere öncülük etti.

Altın, traderların Fed'in faiz artıracağına ilişkin beklentilerini zayıflatması ve bunun sonucu doların değer kaybetmesi ile birlikte yükseldi.

Serbest piyasada ise gram altın ortalama 128 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 210 liradan, cumhuriyet altını ise 850 liradan satılıyor.

(DHA-HABER MERKEZİ)

Etiketler Dolar Rusya euro Altın