Sabri Özel iflas erteleme istedi

İflas erteleme başvurusunu OHAL'den önce yapan Sabri Özel'e 3 kişilik kayyım atandı. 1969 yılında kurulan firmanın 60'a yakın mağazası bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin en köklü tekstil firmalarından biri daha iflas erteleme istedi. Türkiye’nin en büyük tekstil markalarından biri olan Sabri Özel'e iflas erteleme başvurusu üzerine üç kişilik kayyım heyeti atandı. 60'a yakın mağazası bulunan şirketin 'iflas erteleme' başvurusunu OHAL döneminden önce yaptığı öğrenildi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre iflas erteleme başvurusu, Sabri Özel Örme Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş ve  Sabri Özel Tekstil Tic. Ve San. Ltd. şirketi için yapıldı. Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, şirketlerin borca batık durumda oldukları bildirildi. Mahkeme, şirketleri haciz baskısına karşı korumaya aldı; kayyum ataması yaptı.

Mali Müşavir Burak Bayrakçı, Yard. Doç. Dr. Veli Uluçam ve Yard. Doç. Dr. Aydın Çelik kayyum olarak atandı. Her iki şirketin faaliyeti kayyum denetimine tabi olacak.

23 BİN METREKARELİK FABRİKA

Sabri Özel Türkiye Tekstil sektörünün önde gelen markalarından biri. 1969 yılında 10 metrekarelik küçük bir dükkanda temeli atılan Sabri Özel, hali hazırda 23 bin metrekarelik fabrikasında üretim yapıyor.

YASAKTAN ÖNCE BAŞVURDU

İflas erteleme başvuruları, Kanun Hükmünde Kararname ile yasaklandı. OHAL süresince iflas erteleme başvurusu yapılamıyor.

Her iki şirketin iflas erteleme talepli başvurusuna ilişkin ilk duruşma 3 Kasım'da yapılacak.