Dolara istihdam verisi dopingi

ABD'de tarımdışı istihdam verisi 255 bin ile tahminlerin çok üstünde geldi. Bu veriyle ABD Doları, euro karşısında yüzde 0.8 yükselerek 1.1086 seviyesine tırmandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doların 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Haziran ayından beri gördüğü en düşük seviyesinden sıçrayarak kazançlarını genişletti. Doların yükselişinde ABD'de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi etkili oldu. Temmuz ayı istihdam verisi 255 binle tahminlerin çok üzerinde geldi. Şimdi ise traderlar Fed tarafından Aralık ayında faiz artırımına gidilmesine yaklaşık yüzde 47 ihtimal veriyor. Söz konusu oran, bir önceki haftanın sonunda yüzde 35 seviyesinde bulunuyordu.

Bloomberght'nin haberine göre, dolarda yukarı yönlü pozisyon alan yatırımcıların Fed'e ilişkin faiz artırımı senaryosuna göre küresel merkez bankaları ekonomilerini desteklemek için teşvik açıklarken Fed, sıkılaştırmacı politikalara yönelecek. İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) bu hafta yedi yıldan bu yana ilk kez faiz indirimine giderek sterlini dolar karşısında en fazla düşen önemli para konumuna taşıması, söz konusu senaryoyu işaret ediyor.

FAİZ ARTIRIMI OLACAK MI?

New York'ta Charles Schwab & Co. tahvil stratejisi birim yöneticisi Kathy Jones, “Bizim uzun vadeli dolar pozisyonumuz yukarı yönlü idi ve bunu korumaya devam ediyoruz. İstihdam verisi bizi faiz artırımına ve daha fazla ayrışmayı teşvik ediyor” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu hafta yüzde 0.4 yükseliş kaydetti. ABD Doları, euro karşısında yüzde 0.8 yükselerek 1.1086 seviyesine tırmandı. Dolar, yen karşısında yüzde 0.2 düşerek 101.82 seviyesinden alıcı buldu.

Haberin tamamı

Etiketler Dolar Faiz istihdam