Devletin 32 yıllık alacakları yeniden yapılandırılıyor

Devletin 1984 yılından tahsil edemediği alacakları yeniden yapılandırılıyor. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, vergi alacaklarının asıl tutarının 90 milyar lira, SGK'nın şu anki tutarının ise 68 milyar lira olduğu bilgisini verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bozulan ekonomik dengeleri toparlamak için atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyesi AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, devletin 32 yıllık birikmiş alacağını yeniden yapılandırdıklarını açıkladı. Günay "Trafik, askerlik, karayolu taşıma kanunu, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti idari para cezaları gibi yapılandırmalar mevcut. Bu, 1984 yılından beri olan tüm cezaları kapsıyor" dedi.

NELERİ KAPSIYOR?

Piyasayı rahatlatmak adına bir takım adımlar attıklarını belirten Günay, konuya ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Trafik,askerlik, karayolu taşıma kanunu, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti idari para cezaları gibi yapılandırmalar mevcut. Bu, 1984 yılından beri olan tüm cezaları kapsıyor. Devletin 32 yıllık birikmiş alacağını yeniden yapılandırıyoruz. Ödemeleri kolaylaştıracak ve sicilleri yeniden temizleyecek bir adım. Vergi alacaklarının asıl tutarı 90 milyar lira. SGK'nın şu anki tutarı 68 milyar lira. Gümrük vergisinin asıl kısmı 325 milyon lira, para cezası kısmı da 935 milyon lira, yapılandırmaya girecek kısım."