Morgan Stanley: Dolar yüzde 5 düşecek

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1.2'lik büyüme oranıyla beklentilerin altında kalınca dolar küresel piyasalarda değer kaybetmeye başladı. Morgan Stanley küresel döviz stratejist başı Hans Redeker, talep gücünün de azalmasıyla ABD ekonomisinin zayıflamaya devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Morgan Stanley küresel döviz stratejist başı Hans Redeker, müşterilerine ABD Merkez Bankası Fed'in faiz politikası ve doların önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceği konusunda uyarılarda bulundu. Redeker, müşterilerine doların önümüzdeki birkaç ay içerisinde yüzde 5 düşeceğini, Fed’in yakın bir zamanda faiz artırımına gitmeyeceğini ve ABD ekonomik verisinin giderek kötüleşeceğini söyledi.

Dolar, ABD büyümesinin ekonomistlerin tahmininden neredeyse yarı yarıya az olmasının ardından, cuma günü yüzde 1.3 düşerek, nisan ayından beri en kötü haftasını kaydetmişti. Bloomberght'nin haebrine göre, Redeker, “ABD ekonomisinin gösterdiği sonuca dair oldukça kötümseriz” dedi ve ekledi: “İç göstergelerimize baktığınızda, talep gücünün zayıflayacağını gösteriyor.”

BÜYÜME TAHMİNİ YÜZDE 2.5'Tİ

Dolar geçtiğimiz haftalarda, beklentilerden iyi gelen istihdam, perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin Fed’in yakın zamanda faiz artırma olasılığını desteklemesiyle ralli yapmıştı. Dolar boğalarının umutları,çarşamba günü Fed yetkililerinin sadece kademeli bir şekilde faiz artırımı olacağı sinyalleri vermesiyle suya düştü. Cuma günkü büyüme verisinin nisan-haziran periyodunda yüzde 1.2’lik büyüme göstermesiyle ise altüst oldular. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini ise yüzde 2.5’ti.

Vadeli işlem traderları bu seneki bir faiz artırımına 3’te 1 şans verirken, bu oran haftanın başında yüzde 50’ydi. Temmuz istihdam ve imalat verisi gelecek hafta açıklanacak ve yatırımcılara Fed’in yıl sonuna kadarki politikası hakkında daha temiz bir okuma yapmasını sağlayacak.

Etiketler Dolar Faiz FED