Turizmci kamudaki izin yasağının kaldırılmasını istiyor

Marmaris'te faaliyet gösteren turizmciler, darbe girişimi sonrası kamu çalışanlarının izinlerinin durdurulmasını eleştirdi. "Oteller bir bir kapanıyor" denildi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan ve Resmi Gazetede yayınlanan OHAL kararındaki ‘memurların yıllık izinlerinin durdurulması’ maddesi, turizmcileri zor durumda bıraktı. İşlerinin olumsuz etkilendiğini söyleyen turizmciler, kararın yeniden değerlendirilmesini istedi.

'ORTADA SOMUT BİRŞEY YOK'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ şunları söyledi: “Marmaris, Ramazan Bayramı’nda 25 yılın en dolu dönemini yaşamış ve yaklaşık 1 milyon vatandaşımız tatile gelmişti. Bayram sonrası normal yaşama döndük ve konaklama sektöründe doluluk yüzde 50 civarında seyretti. Darbe girişimi sonrası turizmciler olarak bir darbe daha yedik ve iptaller yaşandı. Hala İran ve Rusya’dan uçak gelmiyor. ‘Kararlar alındı, turist gelecek’ deniliyor ama ortada somut bir şey yok. 1 Ağustos’tan itibaren çok sayıda nitelikli dediğimiz oteller kapatma kararı aldı.”

'KISA SÜREDE KALDIRILMALI'

Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ise, “Bu trajik olayı ülkemiz ve bölgemiz için kara bir gün olarak nitelendirmek istiyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu OHAL durumu ve yapılan çalışmaların anlamlı ve gerekli olduğunu düşünmekteyim. Memurların yıllık izinlerinin kaldırılmasını saygı ile karşılıyorum. Fakat kısa süre içinde devlet yöneticileri tespitlerini yaparak turizmde daha fazla olumsuz tablonun yaşanmaması için bir an önce kamu kurum kuruluşları çalışanlarının yıllık izinlerinin açılmasını istiyorum.”

'ENDİŞE İÇİNDEYİZ'

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise “Ne yazık ki yaşanan bu hain saldırı sonrası tatil yapan vatandaşımız otellerimizi terk etti. Yerli turistin en yoğun olduğu bu ay ve gelecek aylarda rezervasyonlar iptal edildi. Turizmciler olarak büyük endişe içindeyiz. Bir an önce tedbirler alınarak kamu kurum kuruluşlarında çalışanların yıllık izinleri tekrar açılmalıdır.” (DHA)