Şirketlere operasyon: 100'e yakın işadamı gözaltında

'FETÖ/PDY' ile bağlantılı oldukları iddiasıyla Sönmez Holding'e ve Tuğba Kuruyemiş'e operasyon yapıldı, 19 şirkete kayyım atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'daki 'FETÖ/PDY' operasyonunda bir dönem Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve iki oğlu ile 76 işadamı gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri soruşturmanın sürdüğü için gözaltına alınanların listesini açıklamazken, bu sayının 100’ü aşabileceği belirtildi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, gözaltına alınanlar arasında cemaatle ilgisi olmayan kişiler bulunduğunu söyledi.

AKBULUT GRUBUNA KAYYIM

Bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Oden Enerji, Erfa Mühendislik gibi şirketlerin de bulunduğu Akbulut Grubu’na ise kayyım atandığı öğrenildi. Kayyum ataması yapılan Orta Doğu Tekstil, Bank Asya'nın da hissedarları arasındaydı.

Kayyım atanan şirketler şunlar: Ertur Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm San. ve Tic. A.Ş, Erfa Mühendislik Turizm İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş, Orta Doğu Tekstil Tic. San. A.Ş., Diyalog Müşteri Hizmetleri, ODEN Enerji Mühendislik A.Ş ve BJ Tekstil Tic.San. A.Ş.

ÜNLÜ KURUYEMİŞÇİ GÖZALTINDA

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Aydın merkezli Tuğba Kuruyemiş firmasının ortaklarından Ahmet Tonkul ve kardeşlerinin evinde de arama yapıldı. Ahmet Tonkul, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Aydın’daki sorşturmanın sürdüğü belirtildi.

AKER EŞARP'A DA KAYYIM

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding ile ticari faaliyetleri olduğu tespit edilen 13 şirkete daha kayyım atandı. Kayyım atanan şirketler arasında Aker Tekstil de var.

"FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kaynak Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 81 şirkete daha kayyım atanmıştı. (HABER MERKEZİ)