Putin ambargoyu kaldırma koşulunu açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, yabancı tarım ürünlerinin alımına yönelik yasakları hangi koşulda kaldıracaklarını açıkladı. Putin "Ürünlerin kalitesine bakacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'den alınan tarım ürünlerine getirilen yasakların kaldırılıp kaldırılmayacağına nasıl karar vereceklerini açıkladı. karar verilirken bu ürünlerin kalitesinin dikkate alınacağını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Rusya'nın Tverskaya bölgesinde düzenlenen bir tarım toplantısında konuşan Putin, "Yabancı tarım ürünlerinin alımına yönelik yasakların kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verilirken bu ürünlerin kalitesini dikkate alacağız" dedi.

'TÜRKİYE'DEN GELENLER DÜŞÜK KALİTELİ'

Diğer taraftan Rusya Ulusal Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Sergey Korolev, Putin'e, Türkiye'den alınan tarım ürünlerine yasak getirilmesi ardından pek çok yerli salatalık üreticisinin domates üretimine geçtiğini anlattı. Korolev Türkiye'den alınan ürünleriyse 'düşük kaliteli ve tehlikeli' olarak niteledi.

Bu arada aynı toplantıda konuşan Dvorkoviç de Türkiye'ye getirilen gıda ambargosunun siyasi olarak kaldırılması hâlinde bile Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'un Türk ürünlerine kalite standartlarına uymamaları nedeniyle getirdiği yasakların yürürlükte kalacağını söylemişti.

Dvorkoviç, Rosselhoznadzor'un Türk ürünlerinin kalite standartlarına uyup uymadığı belirlemek için denetimler gerçekleştireceğini de eklemişti.