TOBB'dan 'üretmeye devam' çağrısı

TOBB 81 ildeki oda başkanıyla düzenlediği ortak basın açıklamasıyla 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Ayrıca 'daha fazla çalışma, daha fazla üretme' çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde 81 ildeki 365 oda ve borsanın başkanı, darbe girişimine tepki için eş zamanlı ortak bildiri açıkladı. Bildiriyi okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "15 Temmuz gecesi Türk milleti ve kurumları demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önledi" dedi.

“Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz. Şimdi çok daha güçlü, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız” açıklamasında bulunan Hisarcıklıoğlu, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceklerini, iş dünyası olarak 'daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı' dediklerini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, özel sektör olarak daha büyük bir azimle çalışacaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü hep aklımızda tutarak, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.”

Etiketler darbe TOBB üretim