Dolar zirve yaptı: 3.05

Dolar Spot Endeksi, ABD yeni konut inşaatı verisinin tahminlerin üzerinde gelmesi ardından altı haftanın zirvesine yaklaştı. Dolar öğle saatlerinde 3.0500 liradan işlem gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'den gelen ekonomik veriler doları son 6 haftanın zirvesine taşıdı. Söz konusu veriler, Fed'in 2016 yılı sonuna kadar faiz artırımına gideceğine ilişkin spekülasyonu güçlendirdi.

Dolar Spot Endeksi, ABD yeni konut inşaatı verisinin tahminlerin üzerinde gelmesiyle yükseliş trendini hızlandırdı. Yeni konut inşaatı verisi, yakın zamanda gelen ve büyümenin devam ettiğini işaret eden verileri destekledi. Bloomberg'in haberine göre, verilerin beklentileri karşılayıp karşılamadığını ölçen Citigroup Inc. ABD Ekonomik Sürpriz Endeksi, tarım dışı istihdam ve perakende satışlar verisinin ardından, Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

FED YIL SONUNA KADAR FAİZ ARTIRABİLİR

Singapur'da Commerzbank AG forex stratejisti Charlie Lay, “Piyasa, Fed'in en az bir kez faiz artırımına gideceği beklentilerini fiyatlayacak şekilde yeniden ayarlanacak” dedi.

ABD Doları'ın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, üç günde yüzde 1 yükselmesinin ardından, Çarşamba günü TSİ 14:00'te yatay seyrederek 1,198.92 puan oldu. Endeks, Salı günü 3 Haziran'dan bu yana görülen en yüksek seviyesini gördü.

DOLAR VE ALTIN YÜKSELİŞ TRENDİNDE

Askeri darbe girişimi, hükümetin bugün açıklayacağı kararlar nedeniyle 3 liraya geçen dolar ABD verileriyle bugün 3.0500 liraya kadar yükseldi.

Gram altın 128.8 liradan, ons altın ise 1320 liradan işlem görüyor. Euro serbest piyasa da ortalama 3.3425 lira satış fiyatından alıcı buluyor.

Haberin tamamı

Etiketler Dolar zirve