Halka açılan Line değerini 9 milyar dolara çıkardı

Teknoloji sektöründe yılın en büyük halka açılma hamlesini mesajlaşma platformu Line gerçekleştirdi. Yüzde 36 oranındaki hissesi New York borsasında işlem görmeye başlayan Line'in 9.3 milyar dolara yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japon mesajlaşma platformu Line'ın yüzde 36 oranındaki hissesi, New York borsasında işlem görmeye başladı. "Teknoloji sektöründe yılın şu ana kadarki en büyük halka arzı" olma niteliğini taşıyan bu açılım ile Line'ın piyasa değeri 9.34 milyar dolara yükseldi.

Line, 22 milyon hisseyi 32.84 dolar değer karşılığında halka arz etti. Şirket, böylelikle daha önce belirlenen 28.50 ila 32.50 dolarlık fiyat aralığının da üstüne çıkmayı başardı. Halka arz ile Line'ın kasasına 723 milyon dolar civarında bir rakamın girmiş olması öngörülüyor. Merkezi Tokyo'da bulunan şirketin New York borsasındaki hisse değeri seans öncesi alımlarla 44.49 dolara kadar yükseldi.

KASAYA 1.2 MİLYAR DOLAR GİRECEK

Güney Koreli Naver Grubu'nun kontrolünde olan Line'ın hisseleri, 15 Temmuz Cuma gününden itibaren Tokyo borsasında da işlem görmeye başlayacak. Hisse başına 3300 yen fiyat belirleyen Line, 13 milyon hisseyi halka arz edecek. Böylelikle şirketin kasasına 426.92 milyon dolar girmesi bekleniyor. Halka arzlar sonucunda Line'ın kasasına girecek toplam para ise 1.27 milyar doları bulacak.

Halka arzla birlikte Naver'in Line'da sahip olduğu hisse oranı yüzde 80.8'e inecek.

Line dünyanın en sık kullanılan yedinci mesajlaşma platformu konumunda. Şirket, halka arz sonucunda elde edeceği maddi kaynağı, hali hazırda güçlü olduğu Japonya ve Güneydoğu Asya dışındaki bölgelerdeki varlığını daha belirgin hâle getirme amacıyla kullanmayı planlıyor.

Haberin tamamı