Fransa, Limak'ın havalimanı için verdiği teklifi geri çevirdi

Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding'in Fransa'da havalimanı almak için verdiği teklif geri çevrildi. İddiaya göre kararda 17-25 Aralık operasyonları etkili oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Limak Holding'in Fransa’daki bir havalimanını satın almak için verdiği teklif reddedildi. Limak Holding'in sahibi Nihat Özdemir'in adının 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında geçmesinin kararda ettkili olduğu öne sürüldü.

Diken'in Fransa’da haftalık yayın yapan L’Obs gazetesinden aktardığına göre Auvergne-Rhône-Alpes bölgesi belediye başkanı Laurent Wauquiez, Limak Holding’in Saint-Exupéry havaalanını satın almak için verdiği yüksek teklifi reddetti.

'HAVAALANLARI BAĞIMSIZLIĞIN ARACI'

Bölgesel yayın Le Progrès  gazetesine verdiği demeçte Saint-Exupéry havalanını yabancı bir gruba vermeyeceklerini söyleyen Wauquiez, “Saint-Exupéry havalanını yabancı bir gruba bırakmamız söz konu değil. Ben havaalanının özellikle Türk bir grup tarafından satın alınmasını taraftar değilim. Havaalanlarımız bağımsızlığın bir aracıdır.”

Ancak L’Obs’taki haberi hazırlayan Donald Hebert, kulis bilgilerine dayanarak Limak’ın ihaleyi alamamasının sebebinin şirketin kurucusu Nihat Özdemir’in adının, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karışması olduğunu öne sürdü.

Limak’ın bu ‘kötü şöhreti’nin ihaleyi alamamamasında etkili olduğunu belirten Hebert, "Şirketin havalimanı işletmeciliğine dair bilgisinin yetersiz oluşu ve 3. Havalimanı ile Priştine Havalimanı’na yönelik kuşkular da bu kararda belirleyiciydi" ifadesini kullandı.

Limak, Nice kentindeki havalimanı için 1,2 milyar avro, Lyon’daki Saint-Exupéry havaalanını içinse 900 milyon avroluk teklif vermişti. Fransa’dan teklif veren şirketler arasında Peugeot, Allianz ve Vinci’nin de aralarında yer aldığı altı firma var.

Haberin tamamı