Rusya'da Türkiye tatil paketi satışları başladı

Rusya'da Türkiye tatil paketi satışları başladı. Organize turist kafilesini getirecek ilk uçağın bir hafta içinde kalkacağı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Turizmciler Birliği Sözcüsü İrina Turina ilk organize turist kafilesinin bir hafta sonra Türkiye'ye gelebileceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlardan biri olan Türkiye’ye seyahat yasağını kaldırmasının ardından tur operatörleri Türkiye'de tatil paketi satışını başladı.

Aralarında Tez Tour ve Pegas Turistik gibi tur şirketlerinin bulunduğu firmalar internet üzerinden Türkiye’ye tur paketi satışlarını tekrar başlatırken, paket kapsamındaki uçak biletleri ise Türk Hava Yolları veya Rus Aeroflot şirketleri üzerinden satılıyor.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre Rusya Turizmciler Birliği Sözcüsü İrina Turina, “Kremlin’in yasağı kaldırma kararı ardından Türkiye’ye ilk organize Rus turisti getirecek charter uçak seferlerinin bir hafta sonra başlamasını mümkün" açıklaması yaptı.

Turina şunları söyledi: "Operatörler de kolları sıvadı. Türkiye’deki otellerle yoğun temaslar yapılıyor. Tur organizasyonu ve fiyat konusunda mutabakat görüşmeleri yapılıyor. Özel sektör söylediğim gibi bir hafta için Rusya’dan Türkiye’nin tatil beldelerine turist akışını başlatabilir. Geriye bir tek bürokratik engel kalıyor. O da charter uçak seferleri yapılmasına izin veren Rusya Sivil Havacılık 'Rosaviatsiya' kurumunun bir an önce uçaklara gereken izin açıklamasını yapması. Umarım Rus devlet kurumları da elini çabuk tutar.”

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’deki otellerden beklentilerinin kişi başı ortalama 30 bin ruble (yaklaşık 1350 TL) olduğunu dile getirdi.

7 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ise  bir süredir gerçekleştirilemeyen Rusya'dan, Türkiye'ye yönelik charter uçuşların 7 Temmuz'da başlayacağını açıkladı.

SHGM'nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda, "Rusya'dan Türkiye'ye 7 Temmuz'da başlayacak 17 uçuşluk charter başvurusu Genel Müdürlüğümüzce onaylanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Rusya ile yaşanan uçak krizi nedeniyle iki ülke arasındaki charter uçuşlar 1 Aralık 2015'te durdurulmuştu.

Sibirya’dan Türkiye’ye gidecek ilk turist 17 Temmuz tarihinde ilk charter seferlerinin yapılacağı Novosibirsk’ten gerçekleşecek.

Rusya’da Türkçe yayın yapan Gazetem’de yer alan habere göre Tomsk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Olga Sevostyanova Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, “17 Temmuz’dan itibaren Türkiye Antalya açılıyor; Novosibirsk’den charter programı oluşturuldu ve ilk olarak Azur Aur havayolu Anex tur operatörünün ilk uçuşunu gerçekleştirecek” dedi.

PLANLANAN İLK UÇUŞ

Sevostyanova, bu seferin şu anda Sibirya’dan Türkiye’ye planlanan ilk uçuş olduğunu belirterek dileğinin bunların artması olduğunu söyledi. Satışların henüz başladığını ve fiyatların pahalı olmadığını da belirten Sevostyanova, Türkiye’de şuanda sezonun en yüksek günleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Direktörü Maya Lomidze, Govorit Moskva radyosunda yaptığı açıklamada Türkiye’de bir hafta tatilin kişi başı bedelinin ortalama 25-30 bin ruble olacağını söyledi.

TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE UYGULAMASI SÜRECEK

Bu arada Rusya’nın Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme kararı alması ve bir dizi somut adım atmaya başlaması üzerine Türk vatandaşlarının da eskisi gibi Rusya’yı vizesiz ziyaret edip edemeyecekleri konusu gündeme geldi.

Ancak Rusya lideri Putin, önceki gün Dışişleri Bakanlığı diplomatlarıyla yaptığı görüşmesinde Türk vatandaşlarına vizesiz Rusya’ya giriş uygulamasına yakın gelecekte dönülmeyeceğini söylediği aktarıldı.

Putin’in Rus diplomatlarıyla yaptığı bilgilendirme toplantısının basına kapalı bölümünden bilgi aktaran Kommersant gazetesi, Putin’in şu sözlerine yer verdi:

“Türkiye ile aldığımız ilişkileri normalleştirme kararı ardından politik ve ekonomik alanda işlerin nasıl ilerleyeceğine bakmak gerek. Uçak krizi başında aldığımız Türk vatandaşlarına Rusya’ya vizeli giriş uygulaması ise şimdilik yürürlükte kalıyor. Çünkü bu konu bizim güvenliğimizle ilgili.”

KRİZ NASIL ÇÖZÜLDÜ?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinden sonra Rusya Hükümeti’ne talimat vererek en kısa sürede yaptırımların kaldırılması için çalışmalara başlanmasını istemişti. Putin’in, dün de Rusya Federasyonu vatandaşlarına tur operatörleri tarafından Türkiye turlarının satışına ve charter uçuşlarına getirilen yasağın kaldırıldığına dair imzayı attığı Kremlin resmi internet sayfasından paylaşıldı.

Haberin tamamı