Merkez Bankası faizi 50 puan indirdi

Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirime gitti. Merkez Bankası faiz koridorunu tarihin en düşüğüne çekti. Merkez daha önce de 3 kez faizi düşürmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası (TCMB) faiz koridorunun üst bandını oluşturan gecelik marjinal fonlama faizini 50 baz puan indirimle yüzde 9'a çekerek art arda dördüncü defa düşürdü.

TCMB Haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi olan bir haftalık repo faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 7.5'te, faiz koridorunun alt bandını da yine beklentiler doğrultusunda yüzde 7.25'te tuttu.

Hürriyet'in haberine göre, Merkez Bankası böylece üst ve alt bant arasındaki farkı 175 baz puana indirerek faiz koridorunu şu ana kadarki en dar hale getirmiş oldu. TCMB, geç likidite penceresi çerçevesinde borç verme faiz oranını da yüzde 11'den yüzde 10.5'e indirdi.

BEKLENTİLER DAHİLİNDE

Reuters anketine katılan 17 kurumun 16'sı üst bantta 50 baz puan, bir katılımcı 25 baz puan indirim bekliyordu.

Ankete katılan kurumların tamamı politika faizinin sabit tutulmasını, 25 baz puan indirim bekleyen bir kişi dışında tüm katılımcılar alt bandın da sabit tutulmasını bekliyordu.

TCMB art arda dört toplantıda faiz koridorunun üst bandını toplamda 175 baz puan indirdi.

KARAR ÖNCESİ DOLARDAKİ SEVİYE

Faiz kararının açıklandığı sırada dolar 2,8974 TL seviyesindeydi.  Merkez Bankası marjinal fonlama faizini 50 baz puan indirmişti.

Haberin tamamı