Bursa'da çalışan Nestle işçileri greve çıkıyor

Tek Gıda iş üyesi olan Nestle işçileri, işverenle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan Nestle fabrikasında, işçiler ve işveren arasında yapılan toplusözleşme görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle işçiler, greve hazırlanıyor. Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçiler anlaşma sağlanamazsa 21 Haziran'da greve çıkacaklarını duyurdular.

Evrensel gazetesinin haberine göre, 900 işçinin çalıştığı fabrikada, iftar yemeğine katılan 850 işçi grevi onayladıklarını söyledi. İşverenin taleplerini kabul etmemesi nedeniyle görüşmelerin tıkandığını söyleyen işçiler, "Sendikamızla greve gitme kararı aldık ve haklarımızı, taleplerimizi karşılayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

TEK SORUN ÜCRET DEĞİL

Tek Gıda İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada görüşmelerin sadece ücret nedeniyle tıkanmadığını belirtildi. İşçilerin kadro talebini reddeden patronun, fabrikada zorunlu mesaiyi dayattığının altı çizildi. Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca sendika olarak ücretlerde de 1. yıl taleplerinin ortalama 7 yıllık çalışan olan ve brüt 1647 TL maaş alan bir işçi için seyyanen 555 TL, her kıdem yılı için de 20 TL, 2.yıl içinse enflasyon üzerine 5 puan zam olduğunu belirttik. Bizim bu teklifimize karşı işveren; 0-5 yıla kadar kıdemi olan işçi için 100 TL zam, her kıdem yılı için artı 8 TL, 6-10 yıla kadar 175 TL zam, her kıdem yılı için ise artı 16 TL. 11 yıl ve üzeri işçiler için ise 200 TL zam, her kıdem yılı için de artı 16 TL olduğunu söyledi. İşverenle yapılan tüm görüşmelerde bir sonuç alamadık ve işçilerimizle 21 Haziran Salı günü greve gitme kararı aldık."

Etiketler Grev Bursa Nestle