Önce madenden sonra işten çıkardılar

Alacaklarını alamadıkları için 85 işçinin açlık grevi yaptığı maden şirketinde çalışan 282 madencinin hepsi işten atıldı. Kayyum atanan şirketteki işçiler, alacaklarının ödenmesini istiyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kayyum atanan iki maden şirketinde çalışan 282 işçi, bugün itibariyle toplu olarak işten çıkarıldı. İşçilerden 85’i, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 18 Mayıs'ta maden ocağına girerek 11 gün boyunca ocaktan çıkmama ve açlık grevi yapmıştı.

EYLEM YAPANLAR ÜCRETİNİ ALDI

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde geçen 4 Nisan'da iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan toplam 282 maden işçisi, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmaya başladı. İşçilerden 85'i, geçen 18 Mayıs’ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama ve açlık grevi eylemi yaptı. 68 işçinin sağlık sorunları nedeniyle ocaktan çıkmasından sonra kalan 17 işçi de eylemin 11'inci gününde alacaklarının ödenmesiyle eylemi bitirdi.

KAYYUM MAĞDURU

İşçilerin, maden ocaklarında üretimin durdurulması nedeniyle İş Kanunu'nun ilgili maddesi gereği toplu olarak işten çıkarıldığı belirtildi. İşsizlik maaşı başvurusu yapan işçilerin temsilcisi Cemal Akın, kayyum tarafından mağdur edilmeye devam edildiklerini söyleyerek "Tazminatlarımızı ve maaşlarımızı sorduğumuzda 'mahkemeye verin' diyorlar. Alacaklarımızı ödeseler şimdilik yeter. Eylemi en son bitiren 17 işçi arkadaşımız alacaklarını aldı bir tek. Biz hala bekliyoruz" dedi. (Zonguldak/DHA)