Ekoloji Birliği’nden milletvekillerine çağrı: İkizdere’ye gelin

Ekoloji Birliği yaptığı açıklamayla milletvekillerini, İşkencedere Vadisi’nde çadır kurup, köylülerle birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

RİZE - Rize Valiliği’nin İkizdere’de her türlü etkinliği 15 gün süreyle yasaklaması ve İkizderelilerin çadırlarının jandarma tarafından kaldırılması sonrası Ekoloji Birliği bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada TBMM’de bulunan başta Karadenizli milletvekillerine, İşkencedere Vadisi’nde çadır kurarak köylülerle mücadele etmesi istendi. 

‘İKİZDERELİLERİN YANINDAYIZ’

Yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı: “Rize İkizdere'de kolluk güçleri cumartesi gece yarısı köylülerin özel arazisine girip direniş çadırlarını söktü. Özel alanda mülk sahibinin tasarrufuna müdahale edilmesi kesinlikle kabul edilemez. İkizdere direnişine her kesimden verilen destek çok önemli, kıymetli ve değerlidir. Vadiye gelip mücadeleye destek veren ve iş makinelerini durduran milletvekilleri hangi ilden, hangi partiden olursa olsun, orada bulunmaları çok önemlidir. Ekoloji Birliği olarak tüm bileşenlerimiz ile İkizderelilerin yanındayız ve sonuna kadar destekçileriyiz. Tüm yaşam savunucularını, doğaya ve insana duyarlı tüm kurum ve kuruluşları, yaşama hakları zorla ellerinden alınmaya çalışılan İkizderelilerin fiilen yanında olmaya ve nöbetlerine destek vermeye çağırıyoruz."