Ekmekçioğulları işçileri Çalışma Bakanlığı ile görüştü

Çorum'da DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Ekmekçioğulları işçileri, çeşitli engellemelere rağmen Ankara’ya ulaşarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ile görüştü. Erdem işçilere, "sorunun çözülmesi için elinden geleni yapacağını" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekmekçioğulları Metal fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan ve 44 gündür fabrika önünde direnen işçiler, yürüyerek gittikleri Ankara'da dün akşam Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ile görüştü.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da katıldığı görüşmede işçileri ve sendika temsilcilerini dinleyen Erdem, gerekli çalışma ve incelemeye başlayacaklarını belirterek, sorunun çözülmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Ankara'da Çalışma Bakanlığı önüne gelen çok sayıda DİSK üyesi ve gazeteci, polis tarafından alandan uzaklaştırıldı. Gazetecilerin görüntü almasını engellemek için polisler kalkanlarla engelleme yaptı.

İşçiler Çorum'dan Ankara'ya yürüyüşleri sırasında Kırıkkale ve Ankara Elmadağ'da iki kez durdurulmuştu.