Ekmekçioğlu'nda sendikaya üye olan 20 işçi işten çıkarıldı

Çorum'da Ekmekçioğlu Metal Fabrikası'nda 20 işçi sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten atıldı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Sorumlusu Deniz Ilgan, fabrika yönetiminin anayasayı ayaklar altına aldığını ifade ederek kararı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM- Ekmekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş fabrikasında DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olan 20 işçi işten atıldı. İşletme yetkilileri, bu sabah fabrikaya gelen işçilerin girişlerine onay vermedi. İşçiler fabrika önünde eylem yaparken, çok sayıda jandarma ekibi fabrikaya gelerek güvenlik önlemi aldı. Ekmekçioğlu Metal’de işçilerin tamamı sendika üyesi olduktan sonra Çalışma Bakanlığı'na yapılan başvuru sonucu yetki belgesi gelmişti.

'İŞVEREN DE MESS ÜYESİ'

İşten atmalara tepki gösteren Birleşik Metal-İş Anadolu sorumlusu Deniz Ilgan, işçilerin sendika hakkının tanınmasını istedi. Ilgan, fabrika önünde yaptığı açıklamada, “Bu çıkışlar sözde fesih yasağına rağmen yapılıyor. İşçileri kendi malı gibi gören, sendikaya üye olan işçiyi aşağılayan zihniyet bu kez de Çorum’da karşımıza çıkmış bulunuyor. Üstelik işçinin sendikalaşmasına tahammül edemeyen işverenin kendisi işveren sendikası MESS üyesi" ifadelerini kullandı.

"Ekmekçioğulları’nda ülkenin anayasası, yasaları ve uluslararası sözleşmeler ayaklar altına alıyor" diyen Ilgan, "Salgın dönemini fırsat bilip işçileri cezalandırmaya çalışıyorlar. Sendikamız diğer fabrikalarda olduğu gibi Ekmekçioğulları’nda da üyelerinin haklarını korumak konusunda kararlıdır. İşçilerin sendikal hakları güvence altına alınana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.