Ekim ayı hak ihlalleri raporu: 21 kadın öldürüldü

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Ekim ayı hak ihlalleri raporunu açıkladı. Rapora göre bir ayda 21 kadın öldürüldü. Etkinlik ve eylemlerde gözaltına alınanların sayısı ise 194 kişi oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ekim ayı hak ihlalleri raporunu yayımladı. Rapora göre 'Yaşam Hakkı İhlalleri' kapsamında ekim ayında 1’i çocuk 3 kişi yaralanırken, 42 kişi öldü.

CEZAEVLERİNDE 339 HAK İHLALİ

Tanrıkulu'nun hazırladığı raporda Türkiye'de 'İşkence ile Cezaevlerinde İşkence ve Kötü Muamele' ile ilgili olarak 339 hak ihlali yaşandı.
Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında ise sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında işlem yapılanların sayısı 51 olurken, düşünce ve ifade özgürlüğü ihlali sayısı toplam 508 oldu. Ayrıca bir ayda 8 gazeteci gözaltına alınırken, 4 gazeteci tutuklandı. 15 gazeteci ise hapis ya da para cezasına mahkum edildi.

EYLEMLERDE 194 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekim ayı içerisinde en az 58 etkinlik ve basın açıklamasına müdahale edilirken 8 etkinlik, gösteri ve tiyatro yasaklandı. Etkinlik ve eylemlerde gözaltına alınanların sayısı ise 194 kişi oldu. Toplantı ve gösteriler nedeniyle açılan davalarda 18 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi.

Raporda 'Yaşam Hakkı İhlalleri' kapsamında Ekim ayında Yargısız infaz, dur ihtarı, rastgele ateş açma olaylarında 2, silahlı çatışmalarda 12, cezaevlerinde 4, sivil çatışmalar nefret suçlarında 1’i çocuk 2, kadına yönelik şiddet sonucu 21 olmak üzere toplamda 42 kişi öldü. (DUVAR)