Eilat kentine İHA düşmüştü: İsrail, Suriye'yi vurdu

İsrail ordusu, güneydeki Eliat kentinde bir insansız hava aracının bir okula çarparak düşmesinin ardından Suriye'de 'bir örgütü' vurduğunu açıkladı.

Suriye sınırındaki İsrail tatbikatından.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki Eilat kentine 9 Kasım Perşembe günü insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıya karşılık Suriye’de bir 'örgütü' vurduğunu duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, dün İsrail’in güneyinde, Kızıldeniz kıyısında bulunan Eilat kentini hedef alan insansız hava aracının bir okula çarptığı hatırlatıldı. İsrail ordusu, İHA saldırısına karşılık, 'Suriye’de bir örgütün' hedef alındığını bildirdi.

'İSRAİL ORDUSU SERT BİR ŞEKİLDE KARŞILIK VERECEK'

Eilat saldırısından 'tamamen Suriye rejiminin sorumlu olduğu' ileri sürülen açıklamada, İsrail ordusunun bu tür girişimlere 'sert bir şekilde karşılık vereceği' kaydedildi.

İsrail ordusu ve polisi, dün, Eilat kentinde bir İHA’nın düştüğünü bildirmişti. Bir okula çarpan ve hasara yol açan İHA’nın kazara mı yoksa saldırı sonucu mu düştüğüne ilişkin bilgi verilmemişti. (DIŞ HABERLER)